DrONe

EU Spikaonica: Mladi i EU

Drugi podcast EU spikaonice, koje se provode u sklopu istoimenog projekta, održan je na temu “Mladi i Europska unija”” i vezana je uz Cilj za mlade 1: Povezivanje Europske unije s mladima. Razgovarali smo s članovima organizacije “Mladi u EU” Sanjom Barišić i Matejem Matićem iz Šibenika o važnim temama koje oblikuju budućnost mladih u Europi.

ℹ️ Projekt “EU spikaonica” provodi Hrvatsko debatno društvo, dok je udruga DrONe partner na projektu. Projekt se financira uz podršku Ministarstva vanjskih i europskih poslova i provodi se u sklopu programa #Zajedno.

 

 

 
 
U emisiji smo istražili:
  • Važnost EU za mlade: Kako Europska unija utječe na svakodnevni život mladih i pruža im prilike za rast i razvoj.
  • EU izbori: Razgovarali smo o sudjelovanju mladih u izborima te kako njihov glas oblikuje europsku političku scenu.
  • Europske politike i inicijative za mlade: Koje politike podržavaju mlade generacije i kako se EU aktivno bavi njihovim potrebama.
  • Europski programi stipendiranja i razmjene za mlade: Upoznali smo se s raznovrsnim mogućnostima učenja i istraživanja diljem Europe.
  • Utjecaj EU na obrazovanje mladih: Kako EU doprinosi kvaliteti i dostupnosti obrazovanja te podržava mlade u njihovom intelektualnom rastu.
  • Mogućnosti zapošljavanja i karijere za mlade u EU: Istaknuli smo prilike koje EU pruža mladima na tržištu rada i poticali razmišljanje o profesionalnom putu.
  • Mladi kao nositelji društvenih promjena u EU: Razmatrali smo kako mladi svojim idejama i aktivizmom oblikuju bolju budućnost Europe.

Ovo je samo početak uzbudljivog razgovora o ulozi mladih u Europi.  Ako želite saznati više o perspektivama mladih i njihovom doprinosu europskom društvu, poslušajte naš podcast na ovom linku.

Ostale spikaonice možete pogledati ovdje.

 

Izvor i tekst: Ivona Anić, HDD

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top