DrONe

O UDRUZI

Udrugu smo osnovali 22.9.2019.

Glavni su nam ciljevi Udruge promicanje aktivnog građanstva i demokratizacija društva, promicanje razvoja civilnog društva i promicanje obrazovanja i cjeloživotnog učenja. Osim toga, cilj nam je promicanje demokratske političke kulture, nenasilja i okruženja za izgradnju mira, također prevenciju nasilja i poticanje volonterstva kao razvoja lokalne zajednice, socijalne solidarnosti i međukulturnog dijaloga. Također smo usredotočeni na sudjelovanje u izradi javnih politika, posebno u područjima dobrobiti mladih, ljudskih prava i rada s mladima. Udruga polako, ali sigurno postaje prepoznatljiva u lokalnoj zajednici, kroz izravan rad s mladima i online kampanje o neformalnom obrazovanju, mogućnostima za mlade i radu s mladima. Mlade ljude aktivno uključujemo u sve naše aktivnosti, dajući im prostor da razviju niz važnih kompetencija i različitih iskustava. Uspostavili smo neformalnu Facebook platformu koja okuplja osobe koje rade s mladima na nacionalnoj razini i radimo na sistematizaciji i formalizaciji ove platforme (kao i rada s mladima na razini RH). Osim toga, ove smo se godine upustili u 2 nove teme u području rada s mladima – mentalno zdravlje mladih i LGBTIQ mladi.

Članica smo GOOD inicijative, naša je predstavnica u koordinaciji GOOD inicijative te smo ove godine postali punopravna članica Mreže mladih Hrvatske.  Sve aktivnosti oblikujemo prema 3 glavna smjera udruge – Rad s mladima, Neformalno obrazovanje i Građanski odgoj i obrazovanje.

TKO SMO MI?

Iako smo mladi na papiru, iskustvo naših članova se broji dvoznamenkasto. U 2022. smo okupljali 19 vrlo aktivnih članova u civilnom društvu na različitim razinama, te 12 volontera, ali i široku mrežu podržavatelja. 2.12.2022. smo se oprostili od 3 naša člana/ice koji su s aktivizmom nastavili na drugačije načine. Rene, Katarina i Filipe – hvala <3 A došle su nam i nove članice – Tanja, Antea i Elizabeta – dobro nam došle!

Članovi DrONe-a snažno su i aktivno uključeni u volontiranje i rad s mladima na nacionalnoj i međunarodnoj razini, s ciljem podrške pozitivnim promjenama u društvu. Članovi DrONe-a imaju prethodno iskustvo u organiziranju treninga, konferencija i lokalnih događaja. 

Volonteri okupljeni oko organizacije su mahom mlade osobe koje su uključene u pripremu i provedbu u projektima mobilnosti mladih i koje su aktivno uključene u sve aktivnosti. Veliki smo fokus stavili na podršku, priznavanje i potvrđivanje neformalnog učenja, pa redovito imamo sastanke s našim mladim članovima i volonterima kako bismo ih osnažili da preuzmu još odgovornije uloge u zajednici, a osobito kroz program GOO srijedom i inicijative mladih. U 2022. imamo 2142 volonterskih sati, a sad već tradicionalno svake godine u sklopu Festivala volonterstva dobijemo nagradu. 

2020. Najvolonterka grada Karlovca u kategoriji 30 – 60 Petra Foršek Koški
2021. Najvolonterka grada Karlovca u kategoriji 18 – 30 Romana Franjković
2021. Najvolonterski program grada Karlovca – Program „Rad s mladima“
2022. Najvolonter grada Karlovca u kategoriji 18 – 30 Mislav Šipek
Čestitamo!

Trijumvirat

Branimira Penić, predsjednica

Igor Kuštreba, direktor

Valentina Gambiroža Staković, upraviteljica

Članovi

Kako postati član

Članom naše udruge može postati svatko – imamo samo jedan uvjet:

Obvezni kriterij za ulazak u članstvo DrONe-a je odrađenih 10 volonterskih sati u sklopu udruge DrONe. Ukoliko nemate odrađene sate, slobodno na se javite na info@udruga-drone.hr s upitom za volontiranje pa ćemo sve dogovoriti.

Prijave za članstvo se nalaze na ovom linku.


Godišnja članarina iznosi 14 € i uplaćuje se nakon primljene odluke o odobrenju članstva.

Operativa

image-2.png

Jakov Radalj, edukator i koordinator aktivnosti

Leo Staković, koordinator aktivnosti

Anamarija Garašić Severinac, glavna tajnica

Donatori

Scroll to Top